söndag 29 mars 2015

Från vinter till vår!


Sitter här och funderar på vart slutet på februari och hela mars tog vägen... de rusade iväg känns det som! Sitta vid datorn har jag inte hunnit med eller inte velat om jag ska vara helt ärlig, så skönt att lägga bort datorn ibland och bara vara och njuta här och nu. Visst jag fuskar en hel del eftersom jag har internet i mobilen men jag blir inte sittandes lika länge med mobilen som med datorn.
 
En av anledningarna till att jag tagit mig mindre tid till datorn är att vi faktiskt nu under mars börjar känna att våren är här, solen som värmer, snön har smält, fåglarna kvittrar och vårblommorna har kommit. Det här är verkligen en tid jag inte vill missa och bara vill njuta av, nu är den tiden när man har allt framför sig, en underbar tid.
 
Hur har vi haft det då här hemma? Livet har snurrat på, hundarna är pigga och glada och njuter lika mycket som jag av att det är varmare i luften och ljusare om kvällarna, dagarna känns längre och nu har vi även ställt om till sommartid! Vi har gått många långa härliga promenader både själv och tillsammans med bästa vännerna. På träningsfronten har det blivit Nosework här hemma för allihopa, så skoj är det och jag är verkligen frälst! Skriver mer om Nosework i ett eget inlägg...
 
Om jag ska lyfta något negativt så börjar det märkas på kära lilla Yougi att han börjar bli äldre... lite stelare i kroppen och speciellt efter våra långpromenader. Usch vill inte tänka alls att det ens blir äldre men måste inse att så är det. Men Yougi är fortfarande pigg och vill hänga med på promenader så det gör han, jag måste bara tänka på att han verkligen behöver vila efter promenaderna. Ibland till och med hoppa över någon promenad för att få ta igen sig. Samtidigt är det viktigt att han håller igång för att inte bli stel också! Funderar på grönläppad mussla till honom eller svenska djurapotekets senior pulver som innehåller bla både msm och grönläppad mussla. Vi får pröva oss fram till vad som passar honom bäst.
 
Känner lite ångest över det där med äldre hundar överhuvudtaget... vet att man inte ska ta ut något i förskott men nu är alla mina hundar över sex år. Gilly är 6,5 år, Jester 7 år, Ozzy 7 år och Yougi troligtvis runt 9 år. Nu SKA vi ha många fler lyckliga år tillsammans men visst finns tanken hos en ibland, den där tanken som jag inte ens vill skriva i ord. Nu lämnar vi den tanken innan tårarna kommer...
 
Lite bilder från slutet på februari till mars, visst syns det att våren har kommit även om det har kommit ett och annat bakslag med snö...
 

 
En som älskar snö här hemma! 
Vattenpölar och lera är kul det också...

 
Första vårtecknet!


 
Andra vårtecknet, picknik i skogen!

 
Tredje vårtecknet och det bästa tror jag allt, blåsippa, så lycklig jag blir när jag hittar den här vackra sippan varje vår!

 
Äntligen har "vår" hage blivit isfri också så nu kan vi busa massor igen! Här smyger pantern Gilly på sitt offer...

 
Offret som inte anar något...

 
Fjärde vårtecknet, nu fattas bara vitsipporna! Jag har faktiskt hittat några knoppar som jag plockat in men ingen vitsippa som slagit ut i naturen än.
 
 
Härliga långpromenader!

 
Min lycka i livet är dessa fyra!

 
Ena dagen såg det ut så här i hagen och nästa...

 
dag var det snö igen! Som tur var låg inte snön kvar och är nu borta helt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!