fredag 1 juli 2016

Juni...


Ja jisses hela juni månad har hunnit gått också! Som sagt en bloggpaus behövde jag allt för att bara stanna upp och njuta av våren och även försommaren och nu är det sommar! Juni månad har också bara svischat förbi... vi har hunnit gå på semester och det har varit välbehövligt för mig precis som det nog är för alla. Juni har blivit en lugn månad utan så mycket äventyr... först en trött matte som väntade in semestern och sen har hundarna varit sjuka.Yougi har varit halt till och från vilket verkar som det släppt nu med lite vila, håller tummarna. Melvin åkte på noskvalster, även bästa vännens ena hund hade det också så vi gissar att galenpannan Iris smittade våra andra, så kan det vara! Alla hundarna fick förstås behandling och nu verkar det vara borta. Sen har Jester hostat och min första tanke var kennelhosta och även om mina hundar träffar få andra hundar så vet jag att det gått här i stan. När ingen annan hund här hemma visade tecken på över en vecka från det Jester började så tog vi oss en tripp till veterinären för att kolla hjärta och lungor så det inte var något annat som fela. Som tur var så var det "bara" kennelhosta, hjärta och lungor lät bra på honom så skönt. Med mig hade jag även Gilly som varit så trött sen värmen kom. Misstänkte starkt att det bara var värmen, åldern och envisheten som spökade men för att vara på den säkra sidan så ville jag att veterinären skulle kolla och lyssna igenom henne. Hon var frisk som en nötkärna förstås så det är väl bara att inse att hon börjar bli äldre och att värmen tar på henne. Hon har alltid varit besvärad av värmen men i år har hon inte ens velat följa med på sena kvällspromenader när de varit svalare... är det varmt på dagen så vägrar hon gå, hon lägger sig ner och går inte ett steg. Hon visar verkligen vad hon vill, det har hon alltid gjort!


Det är bara att inse att mina fina börjar bli lite till åren, jag vill inte riktigt se men jag måste anpassa mig efter dem. Så glad över att jag har Melvin som livar upp här hemma och även om Ozzy är 8,5 år så märks det inte alls på honom så de Två följer mig glatt på långa härliga promenader (om det inte regnar förstås). Gilly, Yougi och Jester de får lite lugnare tempo varma dagar och nu när Jester hostat och Yougi haltat så har de mest bara fått vila och Gilly har med glädje gjort dem sällskap. Får ställa in mig på att dela mer på promenaderna än jag gjort tidigare år. Det tar lite mer tid men för hundarna är det de bästa och det är viktigast att de har de bra, har man valt att ha fem hundar så har man!


Men vi har inte bara varit sjuka, vi har njutit också av juni månad om än i lite lugnare tempo än vanligt. Vi har som sagt gått på semester och njutit av soliga dagar på landet där hundarna har kunnat gå in och ut precis som de själva velat, det har de alla mått bra av och jag också. Men mest bär jag ändå med mig av månaden att det varit en sjukmånad... Det blev inte som vi tänkt då nästan alla i släkten och våra bästa vänner har hundar så kan vi inte träffas på ett par veckor fören Jester med all säkerhet är helt smittfri. Så sommarplanerna har fått ändras om lite... blir nog en lite lugnare sommar än vanligt. Nu ska vi oavsett njuta av sommaren och juli månad kommer bjuda på en hel del härliga äventyr där hundarna självklart ska med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!