lördag 27 december 2014

Oktober, november, december...

Här har det varit bloggtorka, lusten har helt enkelt bara inte funnits. Men nu är vi jullediga här hemma och orken och tiden har kommit tillbaka! Ska försöka mig på en liten kort resumé av oktober, november och december...


Liten uppdatering på Yougi behövs känner jag... Vi var till veterinären i oktober och kollade upp knölarna och tog lite blodprover. Knölarna var ofarliga som veterinären kunde se och först tänkte vi ta bort dem så de inte växer sig större och ställer till problem, men vi ställde in det veterinärbesöket. Det är inte värt att utsätta Yougi för stress på något sätt utan att vi verkligen behöver och nu är han inte besvärad av knölarna alls. Blodproverna visade bara bra också så min lilla, fina grånos är frisk som en nötkärna, så skönt!

En sista kurs har vi hunnit med innan året tar slut och det var Kul med Hund, en kurs som bjöd på många skratt och vi provade på många olika roligheter som sökruta, agility mm. Det blev Jester som fick följa med mig på kursen, jag kände att just han och jag behövde lite "egentid" igen och det blev verkligen lyckat! Vi har även hunnit vara med på två hundmöteskurser som "hjälpredor" eller snarare störning för kursdaltagarna att träna på. Alltid lika roligt att hjälpa till och varje gång lär man sig själv något nytt!

Vi har även firat världens bästa Jester med tårta här hemma den 16 oktober! Tänk att vår underbara röda prins nu bott hos oss i fem underbara år! Jester är verkligen speciell, en sån hund som verkligen läser dina tankar och vet saker om dig själv innan du ens vet om dem. Han är den snällaste man kan tänka sig och en sån trygg pelare här hemma i flocken. Min bästa Jester!


 
Annars har mest oktober och november bara varit mörka och tråkiga... solen har verkligen lyst med sin frånvaro och jag känner verkligen att det har varit en tung tid utan solen. Tänk vad solen betyder mycket! December blev en månad med sjukdomar här hemma på oss tvåbenta, en elak förkylning som gick runt till oss alla tre och sen fortsatte med en vända till med halsfluss på oss alla tre, då är det tur att det finns penicillin!

När mörkret varit som värst och regnet öst ner utanför fönstret dagar i sträck så har vi tagit till vara på årets kurser och annat skoj för att roa oss inomhus. Det är inte fy skam det heller även om vi saknat våra långa härliga promenader. Så fort det blivit uppehåll och de dagar som solen visat sig så har vi däremot skyndat oss ut för att röra på oss ordentligt, självklart har vi även ibland fått trotsa vädret och ge oss ut i både mörker och regn... för det är trots allt ute vi trivs bäst!
 
Ett träningspass med klicker! Allt från rulla bollen till doftdiskriminering...
 
 
Träffat lite hundvänner har vi gjort också... Förutom promenader tillsammans med våra bästa vänner Cliff och Ida som vi tagit ett par gånger i månaden så har vi även haft finbesök av Lystra en helg här hemma. Fina, roliga BusLystra, en härlig Cirneco dell´etna tik som verkligen kan konsten att förgylla livet!
 

 
I övrigt har livet mest rullat på som vanligt här hemma. Alla hundarna har varit pigga och krya och hundkurserna vi gått har verkligen satt guldkant på vår vardag. En annan positiv sak är att ett lugn har lagt sig över flocken den här hösten. Även om jag tycker att flocken alltid varit lugn och trygg så har det hänt något extra den här hösten, ett extra lugn och en trygghet hundarna emellan har lagt sig. Svårt att beskriva vad bara en känsla som jag fått och ser på hundarna! Kanske beror det på att jag blivit bättre på att ge hundarna" egentid" med kvalité eller så är det bara den där magiska tiden att Ozzy nu bott hos oss i ett år (ett år den 26 juli så nu är det snart ett och ett halvt år) som gjort att ett lugn lagt sig och flocken har hittat varandra, kanske är det en kombination. Oavsett vad som gjort det är det som alltid så spännande och fascinerande att se hundarna samspela med varandra, mina fina som är så fina mot varandra och mot alla de möter. Vilken glädje det är att få dela livet med dem, det där ljuset som jag behövde för att ta mig igenom mörka tråkiga oktober och november det stod verkligen hundarna för!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!