fredag 30 december 2016

Hösten

Ja inte blev jag bättre att blogga för att hösten kom! Vi har haft en höst med både upp och ner.


Vi har under hösten gått några hundkurser och jag har hittat en ny storfavorit nämligen balansboll. Melvin och jag gick en balansbollskurs genom Hundklok och jag bara älskade kursen.

Våra balansbollar här hemma!

 
Vad är det med balansboll som jag gillar då...
1. Hunden får bland annat en bättre kroppshållning, bättre bålstyrka, stabilare leder och bättre kroppskontroll. 
2. Höjer självförtroendet.
3. En aktivitet som berikar - tröttar ut både fysiskt och psykiskt.
4. Träningsform som du gör inne och inte är beroende av väder, perfekt för frusna vinthundar som inte gillar regn och rusk.
5.Träningen inte tar inte lång tid, 5 min 3-4 ggr i veckan räcker.

Lite träning... inte lätt att fota samtidigt som vi tränar.Vi har även roat oss med en bakdelskontrollskurs också genom Hundklok. Det låter kanske konstigt med en bakdelskurs men vi fortsatte spinna på kroppskontrollen och nu på bakbenen. En mycket rolig och nyttig kurs som nu gjort träningen med tex balansboll lättare. Nu vet i alla fall Melvin som även gick den här kursen vart han har sina bakben, oftast i alla fall.


Den sista kursen för hösten/vintern slutade nu i veckan och det var en massagekurs även den för Hundklok. En kurs för lite hemmabruk av massage för hund så inget avancerat utan bara mysigt. Kände att vi ändå var inne på friskvård med balansboll och vi får inte glömma att även hundar behöver nedvarvning och massage för att må bra. Massage frigör massa ämnen i kroppen dom annars lagras och det gör gott för hunden att bli av med spänningar mm. Ozzy tycker helt klart att det här var den bästa kursen han och jag någonsin gott, han njöt och jag med!

Förutom alla kurser så har vi njutit av härliga promenader tillsammans när vi varit friska här hemma... Som ni säkert förstår så är alla kurser och all träningstid och promenadtid tillsammans med hundarna såna saker som verkligen varit upp den här hösten, det ihop med jobb och familj. Ner har varit just att den här hösten har vi legat mycket sjuka... från slutet på oktober och fram till jul är det någon av oss tvåbenta som legat sjuka. Det gör att takten blir lite långsammare. Värst för hundarna var nog när jag drog på mig lunginflammation och hade en rätt lång återhämtningstid. Blev mycket mindre och kortare promenader under den tiden. Lillhusse är den som råkat ut för mest som lunginflammation även han och halsfluss mm. Men nu tror jag vi haft sjukdomar som räcker för hela nästa år också!


Hundarna har hållit sig friska hela hösten, bara Ozzy som dragit ut en tand igen och Melvin som fick en sårskada som inte krävde mer än tratt runt halsen och rengöring av sår. Tror Melvin retat tantGilly när vi inte var hemma så hon hade sagt ifrån med ett litet tjuvnyp på Melvin. Det värsta är ju att ett litet tjuvnyp blir rätt stort på en liten Italienare.

Ja ungefär såhär har vår höst sett ut lite kortfattat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!