söndag 24 augusti 2014

Hundar på utbildning!

Innan vi åkte ut till landet förra helgen så ställde Jester och Gilly upp i en del av en utbildning - Beteendevetare inom hund. Det var "vår" hundinstruktör som utbildade sig och behövde låna hundar till sin studie.

Studien handlade om hur hunden tog belöning (godis) beroende på människans kroppsspråk. Ägaren fick inte vara med utan Jester och Gilly blev hämtade av en figurant som var med. Spännande och kul att kunna hjälpa till.

Båda hade skött sig utmärkt och när figuranten lämnade tillbaka Gilly fick jag höra att det var en försiktig hund. Blev lite full i skratt då hon är min busfia och allt annat än försiktig men då är hon ju med matte, min fina tjej! Skönt att det inte är några problem när andra "lånar" dem en stund.

Ozzy som är världens mattegris och Yougi som är lite rädd för främmande människor de fick vara kvar hos matte för de hade nog inte gett studien några bra resultat... Den ena hade bara stått och tittat efter matte och den andra hade bara velat gömma sig.

Under tiden Yougi, Ozzy och jag väntade på att Jester och Gilly hade jobbat färdigt så gjorde vi en frågesport och vann andra pris, en påse full med massor av gott som ben i olika storlekar och smaker. Tror hundarna blev riktigt nöjda över sitt pris! Vi fick även en påse med gottis som tack för hjälpen så det har verkligen blivit fest i ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!