söndag 7 februari 2016

Kurser till våren...

Nu har vi anmält oss till lite kurser... ibland är det svårt att välja för man vill så gärna gå allt! Ville gärna gå fortsättning i Nosework med Ozzy men det låg på helt fel dag för mig... så synd! Vill så gärna gå någon kurs med Ozzy i vår men hittar inget just nu som passar i tid eller för honom. Vi vill helst fördjupa oss i Nosework men vi får hålla ögonen öppna!

Så nu till våren ligger fokus på:
Vardagslydnad med Melvin - (om vi nu kommer med, ligger på reservplats nu men det finns en instruktör till som har kurs som jag gärna går för, får se vad det blir).

Noseworkhelg med Melvin - ska bli så skoj, tror verkligen han kommer gilla det (hoppas vi kommer med har inte fått svar än)!

ID spårkurs med Jester - spännande (helt klart och bokat)!

Är även lite intresserad av en klickerhelg, fördjupning i klicker är alltid kul och lärorikt... vi får se, den var rätt dyr så den måste verkligen ge något och vi är ju inte nybörjare på klickerträning!

Yougi han får som vanligt slippa kurser, det är han lyckligast över. Även Gilly får stå över den här våren, hon har gått en hel del kurser tidigare år och vi får ta oss "egentid" tillsammans ändå. Hon älskar viltspår något att ta tag i under våren så hon får hitta på något som hon tycker är extra roligt!

Så planerna för våren är:
Jester - personspår och kurs i ID spår.
Yougi - slippa kurser och bara ha roligt här hemma där han trivs bäst!
Gilly - viltspår.
Ozzy - Nosework, göra doftprov i eukalyptus.
Melvin - vardagslydnadskurs, vi behöver störningen av andra hundar när vi tränar. Nosework, vi ska gå en helgkurs och göra doftprov i eukalyptus.

Sen gör vi förstås en hel del klickerträning till vardags här hemma med lite olika roliga trix. Långa härliga promenader står på schemat också och att bara njuta av våren det är viktigast och nummer ett på vår lista!

Till sommaren blir det Dalarna och Härjedalen igen, äntligen har vi planerat in och börjat hyra stugor! Mycket att se framemot, känns riktigt bra! Samtidigt njuter vi av att vara här och nu också, för visst är februari rätt mysig i år... lite grå kanske men skogen är snöfri och man kan göra mycket skoj!

2 kommentarer:

 1. Är det dina hundar man ser på bloggens header? Så fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det är mina hundar i headern, en dag när vi plaskade i Rädsjön vid Orsa i somras. Nu börjar det bli dags att göra en ny header... vi har fem underbara hundar här hemma numera. Tack så mycket!
   Varma hälsningar Camilla

   Radera

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!