måndag 4 november 2013

Vintertid...

Nu har det gått lite mer än en vecka sen vi ställde om klockorna till vintertid. Det märktes verkligen förra veckan för jag som är kvällstrött i vanliga fall var verkligen supertrött, slog inte på datorn ens om kvällarna vilket syns i bloggen. Hundarna har tyckt att det där med vintertid har varit hemskt konstigt eller i alla fall Ozzy och Jester som gärna talar om när det är matdags... gärna en timme innan matdags, speciellt på kvällen. De brukar få mat vid 19 så nu har de börjat tjata redan vid 17 om kvällarna i en hel veckas tid, det var först nu till helgen som var som de börjar kunna dra på tjatet till 18 och det kan jag överleva med.

Så har vi mörkret som kom med vintertiden! Nu är det verkligen mörkt när man kommer hem från jobbet, om man inte slutar tidigt förstås som jag gör ett par dagar i veckan. Det värsta är bara att Husse inte kommit hem än så någon längre hundpromenad blir det inte fören efter 17 när han är hemma från jobbet i alla fall och då är det mörkt. Så nu ser vi enbart fram mot helgerna när vi kan gå i dagsljus, självklart går vi även långpromenader i veckorna men det är inte lika härligt i mörker tycker jag. Nu längtar jag efter snö som lyser upp i novembermörkret!

Vi hade även en vecka med sjukhusbesök i veckan som var då Lillhusse ramlade så illa i badkaret att han bet ett stort hål rätt igenom tungan. På sjukhuset var han svår att väcka då han hela tiden somnade så de trodde att han slagit i huvudet också men efter hjärnröntgen kunde vi andas ut det var "bara" tungan. Vi fick ändå stanna kvar för observation över natten och dagen efter då tröttheten berodde på att han hamnat i chock.

Jag känner att förra veckan var helt upp och ner trots semester ett par dagar. Tröttare än vanligt, mörkare än vanligt och på det sjukhusbesök som var riktigt otäckt. Inte den roligaste veckan och hundarna fick inte så många långpromenader precis men mycket mys i soffan under filten istället, det kan vara gott nog ibland. Vi tog igen promenaderna när helgen kom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!