fredag 4 juli 2014

Fisketur nummer två!

Lillhusse tyckte det där med att fiska var väldigt roligt så idag tog vi fisketur nummer två! Idag är första dagen på vår semester som det verkligen kändes som sommar ute. Solen sken och det var varmt i luften, helt underbart att vara ute en hel dag vid en skogssjö en sån dag.

Ozzy var med även den här gången och de stora tre var hemma hos Husse. Vi åkte nämligen en liten bil jämfört med våran och någon stor hund får inte plats i den men liten Ozzy får plats och har då turen att få lite egen tid. Hemma hade de stora tre haft en bra dag, Jester och Yougi hade hållit Husse sällskap men min fina prinsessa Gilly hade saknat sin matte och legat de första två timmarna efter jag åkt på dörrmattan och ylat efter sin matte. Vi saknade helt klart varandra lika mycket!

Det första vi fick se när vi kom fram till vår fiskeklippa var en snok som simmade i sjön och som gärna ville upp på den plats vi hittat... men när den märkte oss vände den och simmade åt ett annan håll. Efter det bestämde sig Lillhusse fort för att inte bada... efter att även sett kräftor krypa under stenarna var han helt övertygad om att den här sjön gick det inte att bada i!


Mys med mormor!


Den här utsikten är inte fel precis!




Ozzy har koll på fiskespöna!


Det är en fisk på kroken!


En vacker Regnbågslax!


Det blir en del väntan när man fiskar, tid till att bara njuta och ta bilder förstås. Ozzy fastnade på en hel del bilder förstås... Han är så otroligt vacker!






Alla bilder blev inte bra förstås... de flesta såg mest ut så här. Ozzy har nämligen en liten hobby att jaga flugor!


 Njuta i solen det var nog det bästa på hela dagen!

Lite envist har jag släpat med mig en canvasbur till Ozzy som jag vill att han ska lära sig att tycka om. Träningen har gått långsamt men idag upptäckte han att det var en bra plats för där blåste det inte och flugorna höll sig utanför. Så träningen att kasta in godis i buren för att leta och att bara ha buren med när vi varit iväg har gett framsteg, så skönt! Snart kanske buren alltid känns som en trygg punkt när vi är iväg. Vill inte ha buren för att stänga in Ozzy utan mer för att ge honom en trygg plats när vi är iväg och tränar eller hos vänner och bekanta.



Aborre, fisk nummer två och den fick hundarna dela på kokt när vi kom hem, mums tyckte de!


Fisk nummer tre en stor Regnbågslax fick avsluta en underbar dag! Lillhusse mycket nöjd och stolt och kände sig som en riktig storfiskare även idag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!