lördag 19 juli 2014

Hamnen!

Ibland lämnar vi faktiskt skogen och tar oss en promenad där det är lite mer liv och rörelse. Nyttigt för hundarna med miljöträning även om de alla klarar av olika miljöer bra så vill jag ändå hålla det kvar så det fortsätter fungera bra. Yougi är den av mina som tycker det kan vara jobbigt när det är lite mer människor som rör sig och olika ljud men igår var han superduktig.

Igår blev vår promenad ner till vår vackra hamn här i stan och längst med vår hamnpromenad. Det var en del folk ute och rörde på sig även om vi gick sent på kvällen, det var ju fredagskväll och hamnkrogarna var öppna. Vi gick ut 21.00 och kom hem 23.00, så svalt och skönt så dags och så mysigt att se solen gå ner!
 
Det ser folktomt ut men det var rätt fullt på krogarna längre ner i hamnen.

 
En sån vacker kväll!


 
Vi stannade till vid kommunens enda hundrastgård som är pinsamt liten men ligger vackert. Den var alldeles tom när vi gick förbi så jag släppte hundarna en stund men det gick mest runt och nosade där... luktade mycket gott där.
 
 
Fördelen med att gå så här sena promenader är att det är svalt och då orkar hundarna gå längre promenader och då främst Gilly som då orkar hänga med men en stor nackdel är att hundarna dricker mycket när vi kommer hem för det är fortfarande varmt på kvällen. Även om vi går en snabb kissrunda innan vi hoppar i säng så behöver de ut på natten efter allt vatten de druckit om vi nu vaknar när de säger till... Ozzy och Gilly är rätt dåliga på att säga till nämligen, de tittar på oss och söker ögonkontakt men får de inte det vilket är svårt när man sover så passar en gardin eller en matta lika bra... Gilly har faktiskt varit oskyldig för jag har haft turen att vakna när hon tassat upp men Ozzy har kissat inne ett par nätter nu och alltid efter vi gått våra sena promenader. Hm, man längtar efter sommaren och värmen men man blir rätt fort trött på den och vill ha svalare väder som man kan promenera i oavsett tid på dagen. Det bästa med sommaren är semester och ledighet men annars trivs jag bättre på våren och hösten! Nästa vecka väntar mer sol och ännu mer värme, då ska vi i alla fall njuta för det är vår sista semestervecka, man ska ju leva här och nu och njuta av det som är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!