fredag 18 juli 2014

Stranden!

Igår, torsdag så packade vi in delar av familjen i bilen och åkte till stranden, faktiskt första gången för den här sommaren! Badat har Husse och Lillhusse gjort i pool på badhusets utebad och lite snabbare svängar till sjön för ett dopp men inte jag och inte en heldag på stranden. Men nu var det äntligen dags för en heldag på stranden med lunch nerpackad, härligt! De i familjen som inte fick följa med var de stora Tre. Yougi trivs inte på stranden med massor av folk och Gilly tycker det är för varmt och Jester fick stanna hemma han också. Stranden vi åkte till har inget hundbad så inga hundar i vattnet men de kan ligga med på filten. Det är faktiskt en skillnad som är till fördel för Ozzy med hans storlek många gånger, för hur det än är så tar han mindre plats och på så sätt märks mindre, även om han är den av mina som det är mest fart på! Jag har nog blivit rätt "småhundsfrälst" även om jag absolut inte vill vara utan mina stora Tre på något sätt! Men det finns många fördelar med mindre hundar... självklart nackdelar också.

Ozzy var duktig på stranden och tog allt med ro om nu bortser från en "liten" olycka. Husse (Matte och Lillhusse var ute och badade) var inte beredd när de kom en annan hund och Ozzy for upp och skällde på den precis när en liten flicka gick förbi och flickan blev rädd förstås. Så oturligt och tråkigt och något vi jobbade med resten av stunden på stranden, klicker och godis var med förstås. Sånt får inte hända tycker jag när man har med sin hund på en strand med mycket barnfamiljer. Kändes mycket tråkigt att det hände men inte ett enda ljud sa Ozzy efter det och då skvallertränade vi i närheten av den andra hunden för att ta tillfället i akt att träna lite. Vi pratade förstås med flickans mamma och allt var lugnt och Ozzy kom aldrig längre än vår filt så han var aldrig i närheten av flickan även om skällandet förstås skrämde flickan.


 
Lillhusse älskar att bada!




Underbart vatten!

 
Det blev lite svalare på eftermiddagen och trots att vi andra solade i badbyxor och bikini på stranden trivdes Ozzy bäst under en filt...



Det gick ingen nöd på min stora Tre, de hade haft en aktiv dag dagen innan och fått en ordentlig promenad innan vi åkte och när vi kom hem låg de utslagna och sov. Vi var förstås inte borta mer än 5 timmar men det räcker för att man ska bli mätt på sol och bad och sen ville vi hem till våra stora Tre. Nöjda allihopa var vi och tog en lugn eftermiddag och kväll tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!