tisdag 4 mars 2014

En ledig dag mitt i veckan...

Ibland är det skönt att bara lyxa till vardagen med att ta en ledig dag mitt i veckan! Det gjorde vi idag, en av fördelarna när man har barn är att man kan ta föräldraledigt och verkligen njuta av att vara tillsammans. En sån lyxdag tog Lillhusse och jag idag och hela förmiddagen låg vi nerbäddade i soffan och tittade på filmer med hundarna utspridda runt omkring oss och Ozzy tätt under filten förstås. Sen fick jag övertala lite och tillslut lyckades jag och fick med mig Lillhusse med på en tur ut i skogen med matsäck. Vilken underbar eftermiddag det blev i skogen, trots det gråkalla vädret... alla hade vi lika roligt och mycket spännande hittade vi!

Där skogen börjar finns det en hel del spännande saker som ett lejon med en krokodil och...


ett litet hus i berget! De sakerna har funnits där så länge jag minns, sen jag var barn och fortfarande är de lika spännande.

 
Alla mina fina och modiga som vågade ända fram!
Där uppe på höjden ser man en säl och en älg också...

 
På väg ut på vackra Labroängar!
 

 
Många tokiga saker hittade vi på... här fastnade Lillhusse i leran och vi fick dra upp stövlarna och honom men roligt hade vi.


Mot skogen igen!

 
Tänk att vatten alltid är så roligt!

 
Mer spännande saker hittade vi som berg att klättra på...


och en trollmun som låg där mitt på stigen!
Härlig fantasi en fyraåring har, jag är helt klart avundsjuk på den! 
När Lillhusse fastnade med sina pinnar, vattenpölar och berg att bestiga så passade jag och hundarna på att träna lite balans och stadga träning i skogen.

 
Jag kan får jag godis nu!
 
 
Så stolt över min tokfia som jag idag fick till att sitta på en stubbe! Det brukar hon har svårt att få till om det inte är en stor stubbe med sin balans men idag gick det hur lätt som helst, även om hon nu bara satt en kort stund. Så duktig!
 
 
Vatten och lera, livets bästa ibland...Tillsammans klättrade vi upp på det högsta berget vi hittade och där åt vi vår matsäck, mys!

 
Hundarna fick leta godis medan vi åt...
 
 
men de blev förstås färdiga före oss...
Vi tigger inte alls!

 
Ozzy han är mer handlingskraftig och letar fram ätbart genom att gå igenom mina fickor och ryggsäcken... tyvärr ingen tur den här gången!


 
 Tur man får smaka av Lillhusse!

 
Hur kan man liksom motstå de här blickarna?


 
Vi vill ha din leverpastejssmörgås!

 
Vackra Jester, han tar livet med ro han!

 
Lillhusse hittade fler spännande saker som en gammal rot och medan vi undersökte den fick hundarna söka lite mer godis till deras lycka!

 
De här underbara fem de är verkligen guldkanten i livet och vilken underbar dag vi fick tillsammans! Lillhusse och jag har bestämt att till helgen ska vi lura med Husse också ut i skogen så vi verkligen är alla tillsammans!

 
På väg hem igen! Ja den här dagen kommer jag leva på länge, en dag att lägga på minnet och som alltid kommer leva kvar i hjärtat, en verklig guldstund med mitt guldgäng! Väl hemma var vi ett trött och glatt gäng, lika nöjda allihopa över vårt äventyr i skogen.
 

2 kommentarer:

  1. Vardagslycka som är så lätt att ta för given. Jag läste ditt inlägg med ett leende. Tack! / Jessica

    SvaraRadera
  2. Vet vad du menar =) Ta vara på det! Sällan min äldste vill följa med numera och han är bara 11....men klättra i berg tackar han fortfarande inte nej till bara det att William vinthund inte riktigt är lika bra på det...Melvin däremot =)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!