lördag 10 januari 2015

Julledigheten slut...

Nu har vi lämnat förra året och firat in den nya året! Nyårsafton gick väldigt bra här hemma, ovanligt lugnt, inga veterinärbesök under 12-slaget och Yougi tog natten lugnare än vanligt så skönt! På nyårsafton tog vi en riktigt härlig långpromenad ute på Labro ängar under dagen, tyvärr började det smälla en del när vi var på väg hem men ingen annan än Yougi brydde sig men han blev riktigt stressad, som tur var vi nästan hemma då. Bortsett från smällandet där på slutet så var det nog årets vackraste promenad, som vi njöt!

Promenad på Labro ängar 31 december 2014!
Sen sov hundarna gått under kvällen för en kort kissrunda vid 19.00 och sen blev det en nattrastning vid 1.00. Vi hade en mysig kväll här hemma med god mat och min pappa var här hos oss och firade ut det gamla och in det nya, en riktig myskväll! Det bästa var att Yougi tog natten så lugnt, han hade sitt krypin i vårt förråd/garderob där hans canvasbur är uppställd med goa filtar i buren och gott om filtar ovanpå buren för att den ska bli så ljudisolerad som möjligt. Där inne trivs han och går in där när det åskar eller smäller, det har blivit en trygg punkt här hemma där han vet att ljudet inte når honom lika mycket. Inget flåsande och hässjande som tidigare år var det den här nyårsafton, visst var han spänd men inte superstressad som tidigare. Jag tyckte även att han fortare kom tillbaka till sitt vanliga jag, efter nyårsafton har han varit påverkad i flera dagar, stressad, nervös och inte velat gå ut. Den här gången var det nyårdagen som det märktes på honom att han inte ville gå ut men i övrigt var han lugn inne, sen dagen efter det var allt som bortblåst!

Den här ledigheten har varit spännande vädermässigt! Vi har haft allt från temperaturer på 15- till 10+ och det har snöat, sön har regnat bort och vi har haft en storm som hos oss inte blev mer än en blåsig dag som tur var. Det under en treveckors period... ombyte förnöjer eller vad heter det?!

Promenad på Labro ängar den 2 januari 2015! Två dagar efter bilderna ovan...
 
Stormen Svea på väg in...
 
 
Innan ledigheten tog slut så har vi hunnit med flera långa härliga promenader som en härlig start på 2015! Just så startade vi vårt nya år, massor av härliga långpromenader, bättre kan året inte starta! Nu har vi börjat jobba här hemma och vardagen har återvänt, slut på långa sovmorgnar och lata dagar men inte slut på härliga långa promenader! Det där med träning ska vi också ta tag i nu när ledigheten är slut igen för även det tog vi ledigt från, vi bara njöt tillsammans de här veckorna och alla var vi lika nöjda över det men nu längtar vi efter lite utmaningar!

Promenad Ryssbergen 4 januari med våra bästa vänner Cliff & Ida med matte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!