onsdag 28 januari 2015

Vilodag!

Efter mycket aktivitet som träning och långa promenader tycker jag att det är så viktigt med en vilodag, en dag då vi bara tar korta promenader och sen bara myser tillsammans. Jag ser verkligen vad gott såna dagar gör för hundarna här hemma, de riktigt bäddar ner sig och verkligen kopplar av!

Ofta tänker man på hur viktigt det är med aktivering och långpromenader men man glömmer att det är lika viktigt med en vilodag, en dag att återhämta sig och verkligen vila för hundarna och för en själv! Det kan faktiskt skapa stress när man aktiverar sin hund/hundar för mycket och inte bara när man aktiverar för lite, en balans är så viktig. Det är nyttigt för hundar att lära sig att bara vara och ta det lugnt också. Nu har oftast inte vinthundar det svårt att koppla av och bara vara och inte mina men så har vi alltid haft en till två vilodagar i veckan här hemma också då vi bara är och myser tillsammans.

Den här veckan tog vi vilodag i måndags så nu kan vi planera roligheter resten av veckan för nu har vi haft vår mysdag tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!