tisdag 29 september 2015

Från hussehund till mattehund...

När det kommer folk hit och hälsar på så väljer alltid Bruno att hälsa på besökare med manligt kön först. Jag är övertygad om att Bruno haft det bra tidigare i sitt liv och att han haft män kring sig som gjort roliga saker med honom, tagit ut honom på banan för att springa.



Men jag har de senaste två veckorna märkt att Bruno tyr sig mer och mer till mig som jourmatte. Nu är det mest jag som går med hundarna, tränar med hundarna och ger hundarna mat även om vi förstås hjälps åt här hemma. Numera har Bruno bytt ut jourhusse till jourmatte som han nu följer tätt intill överallt. Han följer mig vart jag än går men lägger sig ner i det rummet där jag är och sover tills jag byter rum igen, mysigt med en kompis alltid nära. Mina andra går och lägger sig i sina favvobäddar och de kommer först när jag ropar eller öppnar kylskåpet. Förutom Ozzy då förstås som alltid är vid min sida han också!

Bruno har haft lite intressenter men fallit på grund av sin storlek eller att han helt enkelt inte varit tillräckligt pigg på att hänga med i joggingspåret för dem som sökt en motionskompis. Nu ska det självklart kännas rätt när man köper sig sin hund som man ska dela många år tillsammans med och det viktigaste för mig är att det blir rätt för Bruno! Jag har även hunnit med att kattesta Bruno och kan säga så att han ska inte bo med katt! Han ska inte heller bo med alltför små "lurviga" hundar då han har lite svårt att avgöra vad de är för något och blir lite stressad. Han fungerar däremot hur bra som helst här hemma med min Italienska vinthund på 5 kg, jag är aldrig orolig över dem tillsammans!

Tänk så olika de är alla individer och jag uppskattar dem verkligen för dem de är, de förgyller alla mitt liv med sina olikheter och likheter här hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!