lördag 14 december 2013

Äntligen fredag!

Så blev det fredag och jag vaknade äntligen upp och kände mig lite piggare, febern borta och lite mat hade jag fått i mig dagen innan så lite ny energi fanns det allt! Solen lyste och hundarna så längtansfulla ut och vad är bättre för att samla ännu mer energi än att ge sig ut på en hundpromenad i sol! Blev inte världens längsta promenad men vi var ute en bra stund och tränade lite under promenaden så hundarna fick jobba lite. Vi tränade lite Dogparkour och hoppade och balanserade på stockar och stenar, när vi gick förbi bra staket tränade vi "apan" som var förra veckans utmaning i Dogparkour. Gilly och Ozzy fick också ett lydnadspass i fotgående, så grymt duktig Gilly blivit! Det bästa av allt var nog allt att de fick sträcka på benen på fälten, eftersom det inte var något staket så fick de springa en och en, de lyssnar bra mycket bättre då och svängarna blir inte fullt lika stora. Först fick Yougi springa och han är så söt och springer bara i en liten cirkel runt mig men han blev nöjd. Ozzy han ville inte springa alls, lämna matte på ett sånt här stort fält nej då... han tog igen det i skogen sen istället där han for runt och busade. Gilly hon blev överlycklig och sprang ett par stora cirklar i ren glädje och kom som ett skott när jag ropade på henne med slem i hela ansiktet, min glada busfia! Jester ja han tog ett varv sen åt han bara harpluttar...

Hoppade och balanserade en hel del, finns så mycket roligt runt omkring som man kan träna på!

 
Fartdåren Gilly tog en kort springpaus.


Jester letar harbajs...

 
En vacker dag!


 
Liten busOzzy i skogen!

 
 Vi älskar skogen!


När vi kom hem fick hundarna vara själva en liten stund medan jag hämtade Lillhusse på Förskolan och vi gick förbi affären på vägen hem och handlade lite fredagmys. Grillad kyckling till oss och hjortbitar till hundarna, vilken tur vi hade att det just idag hade (någorlunda) billiga hjortbitar på vår lilla affär!
 
Hann bara med att få bild på Ozzy när han åt... de andra var lite snabbare. Gilly åt inte alls förstås, hjortkött dög inte till kräsna fröken. Måste säga att det är lättare att hitta köttbitar till en liten hund som ger ordentlig berikning. De stora tuggar och äter upp det på bara några minuter men för Ozzy tar det bra mycket längre tid och för honom blir det mer jobb, härligt att se honom jobba sig trött när han äter!



Fredagkvällen var lugn här hemma med mätta och nöjda hundar, vilken härlig känsla det är, inget dåligt samvete längre! Nu får vi se till att det blir en aktiv helg också trots det dåliga vädret som ska vara i helgen... och sen börjar vi ladda för långledigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!