fredag 27 december 2013

Julafton!

Tänk att Julafton alltid är förknippad med pirr i magen, ett bra pirr i magen! Jag måste erkänna att jag vaknade först (väldigt tidigt) och väckte Lillhusse... behövde bara säga att det var Julafton så var han uppe ur sängen. Hundarna var mindre roade av tidig morgon då kvällen innan hade blivit en sen natt. Ozzy följde med upp för att göra oss sällskap med resten av hundarna fortsatte sova nöjda med att få hela sängen för sig själva! Vi andra delade ut julklappar för även Husse blev väckt förstås av en överlycklig Lillhusse som hittat klappar under granen.


Sen åkte vi iväg för att äta julfrukost hos min mamma och gänget! Liten Ozzy fick följa med medan de andra tre fortsatta sova här hemma efter en liten morgonpromenad, kan säga att som vanligt charmade Ozzy alla. Där träffade vi goa Sinc också, Ozzy vet inte riktigt vad han tycker om Sinc... bara han håller sig still och långt borta från mig så går det bra annars morrar Ozzy och talar om för Sinc vad han inte får göra. Tur Sinc inte bryr sig alls, han ser mest helt oförstående ut när den lilla morrar åt honom, godingar!

Sinc, min syster och Lillhusse.

 
Sen bar det iväg mot landet, mot Sherwoodskogen och min pappa. Där hann vi med en skogspromenad innan mörkret kom. Inte får man någon julkänsla inte när man tittar på bilderna... men Julafton var det! Bus på tomten blev det också, full fart på Gilly som vanligt, de andra tog det lite lugnare.

 
 
Hos pappa blev det ett underbart gott julbord och hundarna fick efter maten sina julklappar också så de hade att göra under Kalle Anka. Lite spännande var det att se hur hundarna gjorde, det var första gången de fick hel kyckling, tidigare har de fått vingar och delar från en hel kyckling. Jester han tuggade på för fullt och kämpade länge tills han blev mätt, det blev ungefär en fjärdedels kyckling kvar när han var färdig.

 
Ozzy fick en halv kyckling och han åt upp häften av den, en fjärdedel. Han kämpade på han också hela tiden och slutade när han blev mätt och trött.
 
 
Gilly som verkligen älskar kyckling blev väldigt fundersam och slickade mest på kycklingen... hon åt upp det som stack ut som vingar och ben med det andra kom hon inte på hur hon skulle göra. Slutade med att matte fick dela kycklingen i mindre bitar till prinsessan och då åt hon glatt. Kvar lämnade även hon en fjärdedels kyckling.

 
Yougi tuggade en stund och åt lite men sen slutade han och han hade då knappt ätit en fjärdelesbit på kycklingen. Han som är mitt matvrak så jag blev mycket förvånad! Förklaringen kom efter bara en liten stund då han kräktes... kattskit! Pappa har ett par katter och Yougi hade nog hittat alla deras gömmer när vi busat på tomten tidigare.

 
Vi hade en underbart lugn och härlig Julafton och Julaftonskvällen blev lugn med mycket mys och en hel del klappar till oss tvåbenta mest till Lillhusse förstås, precis som det ska vara!

1 kommentar:

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!