lördag 24 maj 2014

Hundmöteskurs!

Idag har jag och mitt gäng varit med som "störning" på en hundmöteskurs. Det var sista tillfället för de som gått kursen och de behövde få lite ny och svårare störning än de andra kursdeltagarna eftersom de hundarna nu började bli vana vid varandra. Vi fick en slinga som vi skulle gå och där skulle vi möta varandra, kursdeltagarna jobbade enbart med positiv belöning och klickade när deras hund tittade på en annan hund, det för att ett hundmöte just ska förknippas med något positiv och inte förknippas med något negativt som att bli nertryckt i backen, dragen i halsbandet mm. Självklart skulle de klicka innan deras hund skällde eller gjorde något annat utfall mot mötande hund, om de inte hann skulle de bara ignorera och gå vidare. Vi var fyra personer som var där med våra hundar som störning vid möten, härligt att se att folk bryr sig och engagerar sig för visst lärde även vi oss ett och annat och framför allt var det nyttig träning för våra egna hundar även om vi inte gick kursen. Det var väldigt roligt att se hur kursdeltagarna jobbade och de var verkligen duktiga och jag älskar verkligen att höra allt klickande istället för hårda ord!
 
Mina Fyra skötte sig exemplariskt och några av kurshundarna hade inga svårigheter att möta oss då mina var så lugna medan andra hade svårare då mina är både stora, de flesta i gänget i alla fall och så är de många. Ingen av mina sa något vi ett enda hundmöte, det var bara en gång vid ett möte som Ozzy gärna ville fram och hälsa på en snygg liten tik, en Dansk svensk gårdshund. Mitt trygga härliga gäng, de är verkligen bäst!
 
Imorgon ska vi vara med på en till hundmöteskurs som har avslut, ska bli spännande! Då ska det vara en Dalmatiner med så troligtvis får jag jobba lite mer med mina vid det mötet då Dalmatiner är livsfarliga enligt Gilly som gärna talar om att här är jag och kom inte hit när vi möter dem. Vi har nämligen en Dalmatiner här i området som vi ofta möter och den gör alltid utfall mot oss... och nu är Gilly alltid beredd när vi möter en prickig hund för de är alltid jobbiga enligt henne. Förutom det så har vi två egna kursavslutningar imorgon både Freestyle och Doftdiskrimineringen är det avslutning på. Alla kurser är slut... vad ska vi göra då!?
 
Kommer det någon vi ska möta?
 
 
Paus efter en varm promenad på slingan och alla hundmöten, vi passar även på att lyssna lite medan de avslutar kursen där borta.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!