lördag 3 maj 2014

Veckans "läxor".

Med kurser kommer det även lite läxor att träna hemma och med tre kurser så blir det tre läxor... och det ska man hinna också! På vardagslydnadskursen hade vi i läxa att lägga ett personspår till och det gjorde vi, check! Den här veckan fick bara Ozzy gå personspår, han som har det i läxa och vi la spåret med godis bara i spårslutet den här gången. Det gick lite långsammare men det gick framåt och han jobbade hela tiden och spårslutet hittade han. När vi sen kom tillbaka så blev Jester väldigt besviken och ville iväg mot spåret hela tiden, han tycker verkligen att det är skoj! Tur jag har anmält oss till personspårkurs i höst, han och jag! Gilly och Yougi de brydde sig inte mycket... Vi la spåret när vi var på landet i helgen, perfekt när man har skogen utanför dörren.

Till freestylekursen skulle vi träna att sätta ihop, gå runt, åttan och gå mellan benen till en kedja men jag insåg snabbt att vi fick backa och bara träna följa handen hemma nu under veckan. På kurs är Ozzy lugn och koncentrerad men hemma är han mest som en pingisboll... rolig och väldigt pigg att jobba med men inte alltid lätt att få "ner" honom på jorden. Många skratt blir det i alla fall!

Doftdiskriminering har vi också tränat men bara vid två tillfällen då det är något som hundar blir väldigt trött av och då vi haft lite projekt för oss så tog vi det lite lugnt. Under träningen flög mest muggarna runt den här veckan då Ozzy bestämde sig för att bita på dem för att sen kasta iväg dem i ren frustration när det inte blivit "rätt" på en gång. Så jag har fått varva mellan att bara ha rätt mugg med olja till att ha både en rätt och fel för att inte få honom att tröttna och kasta muggar.

Ska bli spännande att se hur han är på kurs nu den här veckan då han varit taggad till tusen hemma! Nu tycker jag att det är kul att han verkligen är på och full av energi för det visar bara att han tycker det är kul att jobba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!