måndag 12 maj 2014

Freestyle och Doftdiskriminering!

Helgen som var nu hade vi bara två kurser, riktigt skönt faktiskt då fyra kurser på en helg var liiite mycket även om det var grymt skoj! Det bästa var att få tillbaka lugna morgnar igen då våra kurser på söndagar börjar lite senare, älskar lata morgnar!

Lördagen ska vi erkänna att då latade vi oss mest... först var det fotbollsträning för Lillhusse och jag hundarna gick till träningen men då det blåste en hel del så fick de ligga i bilen. Tur husse och Lillhusse var lata och åkte bil till träningen. Efter träningen fick hundarna springa och busa då vi åkte till hagen så hundarna kunde sträcka ut. Sen åkte vi och handlade lite smått och framför allt gott till hundarna och oss! Ozzy fick en ny bädd också, egentligen en kattbädd men ett eget lite krypin är aldrig fel! Sen åkte vi faktiskt hem och bara la oss på soffan, en riktigt lat lördag, jag var inte helt pigg heller, det är någon förkylning med feber som hoppat på mig så soffan var helt tillåtet!

Nya bädden!


 
Söndagen var det lite mer fart på då vi hade två hundkurser, Freestyle och Doftdiskriminering. Kan säga att det regnade heeela söndagen! Trots väder var Ozzy väldigt duktig på kursen, han har lärt sig massor och jag med för den delen men de krävdes lite övertalning för helst ville Ozzy gå hem  (och jag)! De gamla momenten börjar sitta och vi börjar kunna sätta ihop dem till en kedja och så fick vi ett gäng nya moment som; dansa, backa, buga och hopp över arm. Så nu har vi en del att träna på här hemma för nästa gång som är den sista gången då ska vi kunna visa upp ett litet Freestylenummer, så spännande och nervöst!
 
-Det räcker nu!
 
 
Vi avslutade söndagen med Doftdiskriminering och den här gången var Ozzy verkligen med och pigg, han väljer oftast rätt mugg med doft men är inte riktigt där att han väljer rätt så många gånger som 8 av 10 än. Däremot så pass många gånger så vi kunde lägga till en olja till för att distrahera. Så nu har vi tre olika oljor och Ozzy ska välja rätt. Även här har vi en del att träna på under veckan. Den här kursen är verkligen så spännande, älskar att se hur Ozzy tänker och vad jag gör som påverkar mm, det syns så tydligt.
 
På torsdag har vi en ny kursstart... kan ju inte ligga på latsidan för länge! Då är det Viltspår med Gilly, spännande! Snart kan vi i alla fall se framemot ett sommaruppehåll då vi ska träna och underhålla allt nytt vi lärt oss.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vilken söt bädd Ozzy fått....han som älskar att mysa.
    Han ser så nöjd ut lill killen.
    Kram Kram Eva-Lena

    SvaraRadera

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!