lördag 24 maj 2014

Maj månad...

Tänk att man alltid längtar till maj månad och varje år verkar man ha glömt att det alltid är en fullspäckad månad. Många extra timmar på jobbet och så vill man samtidigt njuta av den underbara tiden med sina hundar och tillsammans med familjen och allt det där bokar man in trots att tiden inte riktigt räcker till allt. Ja hur det går ihop det vet i tusan... snart lugnar det ner sig i alla fall för maj är snart slut, känns konstigt för det var nyss den började!

Så nu får jag backa tillbaka och fundera över vad har vi gjort sen sist? Gilly och jag startade vår Viltspårkurs, jisses så roligt! Sommaren kom förra veckan och nu njuter vi av varma temperaturer och det är så grönt ute nu, en av de vackraste tiderna.


Ozzy och jag var på näst sista gången på Doftdiskriminering, nu har vi börjat lägga ut bomullstussarna med olja på en yta utomhus där han ska söka av och markera rätt. Ibland är han lite lat och bara markerar genom att nosdutta på en bomull för att sen sätta sig ner, nästan rätt förutom att han glömmer det viktigaste att nosa sig till rätt! Han kommer däremot fort på sig och gör om genom att använda nosen, det är så roligt att följa honom när han jobbar. Hemma har det blivit en hel del träning och vi har nu även lagt ut fler tussar och ett gäng utan någon doft!

Tre duktiga åskådare när Ozzy är på kurs. Som belöning fick de alla en härlig långpromenad efter kursen och vi klarade oss precis undan regnet som öste ner precis när vi klev innanför dörren hemma.


Både jag och Husse har även hunnit med att vara sjuka i omgångar... feber och förkylning som spökar, inte det skönaste i värmen. Vi har däremellan alla kurser och sjukdomar njutit av härliga sommarpromenader som vi ibland fått anpassa lite beroende på värmen. Ozzy trivs som fisken i vattnet med solen som värmer men Gilly hon tycker det är hemskt och lider av värmen. Yougi tycker också värmen är rätt jobbig men Jester klarar den rätt bra. Vi har gått promenader tillsammans med Cliff, Ida och deras matte och som vanligt har vi tvåbenta pratat oss hesa om hundar och då förstås speciellt Vinthundar eftersom de ligger oss extra varmt om hjärtat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett tassavtryck - skriv ett par rader. Varmt välkomna tillbaka! Hälsningar Camilla och de Fantastiska Fem!